12 oktober 2017
Een goed bezochte MeetUp/workshop “Continuous Deployment naar Kubernetes”

Geplaatst op Geplaatst in Nieuws en Agenda

De 3e MeetUp van dit jaar. Zoals altijd: lekker technisch en vooral zoveel mogelijk hands-on aan de slag. Ruben Geertsema, test automation engineer van deTesters was de man die deze MeetUp inhoudelijk voor z’n rekening nam.

Continuous Deployment en de Cloud krijgen bij veel bedrijven steeds meer aandacht. Deze technieken stellen bedrijven in staat de time to market drastisch te verlagen. Tijdens deze meetup sessie konden alle aanwezigen middels een aantal opdrachten een Continuous Deployment pipeline opzetten. Praktisch aan de slag met als doel een Angular applicatie te bouwen, te testen en uiteindelijk containerized te deployen naarKubernetes.

Kubernetes is een krachtig production ready open-source systeem voor het deployen, schalen en managen van dockerized applicaties. Het is gebaseerd op het systeem dat Google gebruikt voor het runnen van miljoenen containerized applicaties. Kubernetes heeft daarnaast handige functies zoals bijvoorbeeld het automatisch scalen van je applicatie en is self-healing; automatische herstart van falende containers. Zie https://kubernetes.io voor meer informatie over Kubernetes.

De opkomst was met ruim 25 man/vrouw weer prima. En de reacties na afloop waren positief. Een paar quotes:

  • “Excellent meetup, nice workshop exercises (which did require knowledge of a few different tools) and excellent location”
  • Leuk geregeld! Een erg goed initiatief om een stel vakidioten in zo’n motiverende omgeving met Kubernetes aan de gang te laten gaan”