Meetup deTesters - Jan Molak presenteert Serenity/JS

21 juni 2017
Volle bak bij MeetUp met Jan Molak over Serenity/JS

Geplaatst op Geplaatst in Nieuws en Agenda

Jan Molak, internationaal spreker en trainer was op uitnodiging van deTesters 1,5 dag in Utrecht. Eind vorig jaar stond Jan nog voor een volle zaal op de Devoxx, dé Java conferentie in Europa, om te vertellen over zijn Serenity/JS test automation framework.

En nu dus in Utrecht bij deTesters. Woensdagavond 21 juni hadden we een MeetUp georganiseerd in ons kantoor in de Werkspoorkathedraal in Utrecht voor iedereen die er maar bij wilden zijn. Daar kwamen zo’n 30 man op af, wat gezien de tropische temperaturen die avond een mooi aantal was. Jan vertelde daar eerst de belangrijkste concepten achter zijn Serenity/JS framework. Om het in zijn eigen woorden te vertellen: “Serenity/JS makes acceptance and regression testing of modern web apps faster, more collaborative and easier to scale”.

En daarna kon iedereen er nog hands-on mee aan de slag. Een mooie avond, met ook mooie feedback van de aanwezigen:

  • … Great talk with enough tech en humor. Very good atmosphere @ deTesters…
  • … Very good presentation, right amount of vision/strategy displayed and right amount of indepth talk….
  • … Really liked this indepth session! Great talk Jan! Thanks for facilitating Huub & deTesters…

En de volgende dag zijn we met de hele groep van deTesters (in totaal 16 man) een stuk dieper in gegaan op het Serenity/JS framework. Jan heeft een workshop voor ons verzorgd, waarbij iedereen lekker technisch aan de slag kon. En dat is ook precies wat we leuk vinden bij deTesters: techniek!